Zabavni infokanal igre

Kača

Opis igre: Dosezite kar največ točk, ki jih dobite tako, da pobirate sadeže, ki se pojavijo na igralni plošči.
Navodila za igranje:

V Multimedijskem centru RTV Slovenije smo pripravili »Kačo«, novo igro za dva igralca, ki jo lahko igrate vsak dan na Zabavnem infokanalu. Igro začnete s klicem na komercialno telefonsko številko 090/93 60 36. Cena klica je 0,66 EUR oziroma 157,31 SIT na minuto.

Prijava
Ob prvem klicu se prijavite v sistem. S telefonskimi tipkami vpišite svoje ime, tako kot bi pisali SMS. Zadnjo vneseno črko zbrišete z zvezdico »*«, izbrano ime pa potrdite z lestvico »#«.

Ko ste prijavljeni v igro, morate počakati nasprotnika, in igra se lahko začne.

Igra Kača si zapomni vaše ime, tako da vam ga ob naslednjem klicu ni več treba vpisovati. Svoj nadimek lahko spremenite na začetku vsakega klica. Ko vas odzivnik opozori na možnost spremembe imena, le sledite navodilom.

Pravila igre

Ko čakate na nasprotnika, se Kača z imenom, ki ste si izbrali, vrti v krogu na izhodiščnem položaju. Izhodiščni položaj rdeče kače je na levi strani igralnega polja, izhodiščni položaj modre kače pa je na desni strani polja.

Izhodiščni položaj
Izhodiščni položaj kač ...

Igra se začne, ko se na igralni tabli dobita dva igralca. Dve kači imata vsaka svoje ime, ki ga določijo igralci ob prijavi, premikata pa se prosto po polju. Kača vedno začne obrnjena stran od stene, tako da ima igralec dovolj časa za spremembo smeri.

Cilj igre je doseči kar največ točk, ki jih dobite tako, da pobirate sadeže, ki se pojavijo na igralni plošči. Sadež poberete tako, da svojo kačo usmerite in jo zapeljete čez njega. Vsaka kača ima svojo »košaro« oziroma shrambo s sadjem. Vanjo gre do 30 različnih sadežev. Količina že pobranega sadja je vidna ob strani igralne plošče. Ko sadež poberete, ta izgine, namesto njega pa se prikaže drugi, na drugi lokaciji. Sadeži in lokacija se izbirajo naključno, tako da je mogoče (čeprav malo verjetno), da se večkrat zaporedoma pokaže isti sadež.Poberite sadeže ...

Kačo usmerjate s telefonskimi tipkami

2 = gor
8 = dol
4 = levo
6 = desno


Usmerjanje kače s telefonom ...

Pri upravljanju kače morate paziti na to, da se ne zaletite v steno oziroma ob rob igralne plošče, v nasprotnika ali celo sami vase.

Ko se kača zaleti v eno izmed naštetih ovir, je omotična, okoli glave se ji zavrtijo zvezdice, odšteje se ji eno življenje in zmanjša se na osnovno velikost. Ko se po nekaj trenutkih zbistri, se samodejno postavi na izhodiščni položaj in spet lahko začne zbirati sadeže. Shramba sadežev in do takrat nabrane točke ostanejo ob trku nedotaknjene.


Omotična kača ...

Vsaka izmed kač ima po 5 življenj. Če se igralca zaletita drug v drugega z glavami kač, sta ob življenje oba, sicer pa se odšteje življenje samo tisti kači, ki se je zaletela v oviro.

Sadeži, ki jih kača pobira, imajo različno število točk. Ker zmaga igralec, ki nabere več točk, lahko torej zmaga tisti, ki pobere manj sadežev, a pobira sadeže z več točkami.

Sadje je točkovano tako:

št. točk

ikona

sadje

1

jabolko

2

jagoda

3

breskev

4

grozdje

5

banana

6

češplja

7

češnja

Ob vsakem pobranem sadežu se kača podaljša oziroma zraste za deset »kolobarjev«. Ko kača doseže polno velikost (100 kolobarjev), ne raste več, četudi še vedno nabira sadeže.

Igra se konča, ko se izpolni eden izmed pogojev:
- igra traja 120 sekund oziroma 2 minuti.
- eden od igralcev je napolnil celotno košaro s sadjem.
- eden od igralcev se je 5-krat ponesrečil.
- eden od igralcev je prekinil telefonsko vezo.

Če sta oba igralca dosegla enako število točk, potem v tej igri ni zmagovalca, igra je neodločena. Rezultati se sicer zapišejo, a do naslednjega klica se poslovita oba igralca.

Po koncu igre se prikažejo rezultati igre. Preštejejo se točke, kjer vsak od igralcev (tudi poraženec) dobi določeno število točk. Tako zmagovalcu kot poražencu se vpišejo dosežene točke, razen če je poraženi igralec odložil telefonsko slušalko pred koncem igre. V tem primeru se vpišejo točke samo zmagovalcu.

Zmagovalec igro nadaljuje, poraženec pa se do naslednjega klica poslovi. Zmagovalec lahko igra tri zaporedne igre, po treh zaporednih zmagah pa se do ponovnega klica poslovi tudi on.


Igralna tabla igre Kača ...

Po koncu igre se za nekaj trenutkov pokažejo rezultati najboljših igralcev. Na voljo so trije različni seznami, in sicer: najboljši današnjega dne, najboljši v trenutnem mesecu in seznam najboljših vseh časov, nato je Kača pripravljena za nove izzivalce.

Želimo vam obilo veselja in kar največ točk v igri Kača.

3.9 7160
Ocena 3.9 od 166 glasov Hvala za oceno!
Najbolj igrane
Kuhinjski pribor
1. Kuhinjski pribor
Število obiskov: 2400651
Najbolje ocenjene
Hitre karte
1. Hitre karte
Ocena: 4.33